Trump om Vindkraft

Trump om Vindkraft. Får mycket kritik efter förvirrat tal

USA’s President Donald Trump är på nytt i hetluften, om nu det kan sägas så, då personen Trump lyckas skapa rubriker så det räcker och sköljer över i media? Den här gången uttalar han sig som själv både kunnig och förvirrad kring vindkraft?

“You know, I know windmills very much. I have studied it better than anybody.”

President Donald J Trump 2019-12-22

Vi bör komma ihåg att han har hängivna följare, antagligen av okritisk lojalitet, snarare än sunt fönuft för all forskning talar för vindkraftens fördel. Vindkraft bidrar allt mer till flera länders energimix inklusive vårt land. För det handlar inte om att ersätta all energiförsörjning enbart med vindkraft.

Ej lämpligt för känsliga tittare?

Jo det finns nackdelar, en är mycket riktigt en aspekt han tar upp i sitt bisarra tal, och det är riskerna för fågelpopulation. OBS det har använts av vindkraft och klimat-skeptiker som ett sätt ge vindkraften sämre rykte, för faktum är att vindkraft kan ge flyttfåglar problem vid lokala enskilda platser. Men enligt undersökningar som gjorts, finner man att det dör mer fåglar av rovdjur och fågeljakt. I de flesta länder tas också numera hänsyn till naturvärden när väl vindkraft planeras.

Missa inte!:

https://www.sciencealert.com/the-president-said-a-lot-of-wild-stuff-about-windmills-here-are-some-actual-facts

https://thehill.com/homenews/administration/475701-trump-rails-against-windmills-i-never-understood-wind

https://futurism.com/donald-trump-doesnt-know-wind-power

Länkar till forskning och satsningar för Vindkraft / Naturvårdsverket:

https://www.naturvardsverket.se/Miljoarbete-i-samhallet/Miljoarbete-i-Sverige/Forskning/