Tesla Model 3 dissas av fossil-maffian i gratis-tidningar!?

Ena Habo tidning har getts möjlighet att svara på kritiken men har inte återkommit
I SAMARBETE med Vi Bilägare?? Samma artikel nu publicerad 19-03-26!?

Av Gunnar Öberg
Jag upprördes över artikeln i Ena Håbo-tidningen nr 12 (23-29 mars) angående Tesla 3. Hur gammal är den egentligen? Det rullar redan sedan början av februari hundratals Tesla Model 3 på våra svenska vägar och alla Superladdstationer är ombyggda och utbyggda för att passa Tesla 3 med ccs-kontakt.

De första utföranden av 3:an som kommit till Sverige är de dyrare premium-bilarna med hög effekt, 4-hjulsdrift och stort batteri. Därför är de dyra. De billigare, bakhjulsdrivna modellerna säljs redan i USA och kommer till Europa inom kort. Det framgår överhuvudtaget inte av artikeln.

Det är första gången jag sett i ett bilreferat att en prestandabil är ”onödigt snabb”! Onödigt korkat tycker jag! ”Model 3 är inte ett dugg bekväm”. Vad grundar han det på?

Har Erik Wedberg betalt för att skriva så värdeladdat utan vidare förklaring. Och: ”det går inte att komma längre än 35 mil på en laddning”. Detta är inget annat än lögn!
– Precis som hos fossilbilar beror räckvidden/bränsleförbrukningen på körstil och hastighet och trafikförhållanden. Model 3 har en räckvidd på över 50 mil vid normal körning under normala förhållanden.

Jag blir ledsen då jag ser så mycket vinklat, lögner och påhitt i en och samma artikel! Fossilmaffian har ju gott om pengar men media behöver ta sitt ansvar! Skärpning!!

Jag kör själv Tesla S sedan 3 år tillbaka (se EP 20/3) och har provkört 3:an i verklig trafik och vet därför vad jag pratar om.

Med vänlig hälsning!

Gunnar Öberg
070-714 2262

Fotnot: Ena Habo Tidning ingår precis som Västerås tidning i Direktpress som är en medieförmedlare till ett flertal gratistidningar: https://www.direktpress.se