”Folk tar elen för given – säkringen kan gå”

Betal-siter är svåra att bemöta, och gå i debatt med, särskilt när de lägger ut film-klipp man inte kan se, om man inte är prenumerant.

Det som dyker upp här är lite vilseledande från näringslivsreporterns sida. Här säger SVD’s näringslivsreporter ”Mikael Törnvall” i ett kort utdrag av klippet.

”Folk tar elen för given, det kan bli svart.

Mikael Törnvall: ”Om man tar ett enkelt exempel, om alla som som i en bostadsrättsförening plötsligt skall ladda bilen ja då går säkringen.
Det är inte en chans att all den dimensionering som finns i ett vanligt flerfamiljshus dessutom skall klara av att alla laddar sina bilar samtidigt. Det kommer att vara enorma investeringar för den här omställningen som vi inte riktigt satt igång med”.

Hannes Delling som sitter med i diskussionen, – är är rädd ”att det blir fler strömavbrott tack vare alla servehallar som byggs och antyder att det tar ström från Stockholmarna på söder.” ”Vi har haft jätte-mycket strömavbrott”. Detta var i anslutning till den nyhet som Sveriges Radio och Svenska Dagbladet lyfte angående nätpriserna tidigare under fredagen 2 oktober.

Det är tråkigt att media inte är bättre pålästa, det behöver inte vara avsiktligt förstås, men vi märker att fördomar ofta lägger ord i munnen på dem som inte ser hela bilden av energi-mixen. Kan vara mycket att begära, men genom vår information hoppas vi att den bilden klarnar.