Sveriges största solcellspark kan bli verklighet i Skåne

KRISTIANSTAD. C4 Energi har tillsatt en projektgrupp som nu ska utreda möjligheten om att bygga Sveriges största solcellspark i Kristianstad.

Göran Thessén VD hoppas att den nya solcellsparken kan stå färdig redan under 2019. Foto: C4-Energi

En eventuell solcellspark skulle om C4-Energi får bestämma byggas utmed E22:an i Kristianstad. Och satsningen skulle då också innebär att Kristianstadsborna skulle kunna köpa eller hyra andelar i omställningen. Redan idag säljer C4 Energi nyckelfärdiga solcellsanläggningar till privatpersoner och företag i kommunen och är en av aktörerna i den omställning till förnybar energi som man idag står inför.

Det är fortfarande inte beslutat att parken ska byggas men C4 Energis politiskt tillsatta styrelse har gett företagets vd i uppdrag att utreda möjligheterna för byggnation.

– Den solcellspark som vi utreder möjligheterna för skulle kunna bli Sveriges största och det innebär att den skulle kunna producera miljövänlig solel motsvarande 800 villors elförbrukning på årsbasis, säger Göran Thessén vd för C4 Energi.

Artikel hämtad från http://www.lokaltidningen.se/nyheter/2018-12-12/-Sveriges-största-solcellspark-kan-bli-verklighet-i-Skåne-3727189.html